Eerlijk, dit had ik veel eerder moeten doen! Mijn pad tot dit schitterend resultaat, verliep als volgt: 5 jaar geleden heb ik mijn eigen maar slecht gebit in België laten vervangen door een gewoon alledaags kunstgebit. Helaas, het resultaat was niet naar mijn zin: niet comfortabel om een lange tijd in te houden, ik kon er niet goed mee-eten en het smaakgevoel was serieus verminderd. Ik heb contact opgenomen met Gerda van Cinderella Esthetic Care, die me overtuigde om voluit te gaan voor implantaten, indien dit mogelijk zou zijn. Mijn bot was immers wat verzwakt door het dragen van het kunstgebit, vandaar een kleine twijfel. Het aanbrengen van implantaten of het voorzien van een alternatieve oplossing voor mijn probleem zou plaats vinden in een tandenkliniek in Turkije (Side). 

1e fase: verblijf van 1 week begin januari: eerste en belangrijke consultatie bij de tandarts om te checken of het plaatsen van implantaten wel mogelijk was. En euforie, met een traantje van geluk, het was mogelijk, alle twijfel weg, probleem werd opgelost met een brug over de implantaten. Tijdens dit verblijf werden 8 implantaten geplaatst, 4 boven en 4 onder. Buiten de prikjes voor de verdovingen, heb ik geen pijn ondervonden. 2e fase: verblijf van 2 weken, midden mei: verdere uitvoering van het plan dat tijdens de eerste fase bepaald was: plaatsen van schroefjes op de implantaten, dit voor de bevestiging van een brug boven en onder, waarop de definitieve tanden werden gemonteerd. Voor de plaatsing van de brug, maar vooral de definitieve tanden, waren een aantal bezoekjes aan de tandenkliniek nodig. De tandarts streeft immers perfectie na en alles moet juist op zijn plaats zitten. Mede dankzij de uitmuntende coaching van Gerda van Cinderella, die steeds in de nabijheid was, zijn alle behandelingen tijdens deze 2 fases zeer vlot verlopen. Buiten de verdovingsprikjes na heb ik zo goed als geen pijn gehad. Alle stappen werden in detail en in verstaanbare taal – en in het Nederlands dankzij de vertaling uit het Turks en/of Engels door Gerda – uitgelegd. Mijn vragen werden steeds op duidelijke manier beantwoord.

Kortom: professionele behandeling door Europees gecertificeerde tandartsen, bijgestaan door voortreffelijke vriendelijke assistentes en een steeds voor je in de bres springende Gerda. En niet te vergeten: te combineren met een zonnige vakantie in het mooie Turkije (Side).